Vanwege het toenemende aantal vragen over de essentie van de verschillende soorten boekhoudkundige documenten, hebben we besloten om sjablonen te verstrekken van alle documenten die kunnen worden gegenereerd met Mijn-Online-Factuur.nl. Dit zijn onder andere een belastingdocument, een factuur zonder btw, een voorschotfactuur, een pro-formafactuur en een correctiefactuur.

factuur van de btw-betaler - belastingdocument

Het meest gevraagde sjabloon is een factuur van de btw-betaler - belastingdocument. Naast de gebruikelijke hoofdzaken is het verplicht om voor elk artikel de heffingsgrondslag en het percentage van het btw-bedrag te vermelden.

factuur van de niet-betaler van btw

Het sjabloon van de factuur voor niet-btw-plichtigen is identiek aan dat van de btw-plichtige, maar de btw-gerelateerde posten zijn uitgesloten. Andere essentiële punten blijven hetzelfde.

Voorschotfactuur

Download onze sjabloon voor een voorschotfactuur, die wordt gebruikt om bepaalde producten of diensten vooraf te factureren. De factuur wordt opgesteld voor een aanbetaling.

PRO-FORMA FACTUUR

Een pro-formafactuur is, in tegenstelling tot andere documenten, geen boekhoudkundig en dus ook geen fiscaal document. De informatie in dit document is alleen bedoeld als referentie.

Correctief belastingdocument

Het corrigerende fiscale document vervangt de credit- en debetnota's die bedoeld zijn om de grondslag en het btw-bedrag te corrigeren. De essentie van het document is hetzelfde als die van documenten van de btw-betaler.