Als je meerdere facturen in één formaat wilt verzenden of een overzicht wilt geven aan een bank of potentiële zakenpartner, kan het handig zijn om facturen te exporteren. Je kunt alle facturen die je maakt exporteren in verschillende formaten zoals pdf, XML.

Hoe worden facturen geëxporteerd?

Nadat je je hebt aangemeld bij Mijn-Online-Factuur.nl , klik je op het tabblad "Uitgegeven facturen" en kies je voor een bulkactie waarbij alle facturen worden geëxporteerd of je kiest alleen bepaalde facturen. Je kunt ook kiezen naar welk formaat ze moeten worden geëxporteerd.

PDF-formaat

Mijn-Online-Factuur.nl biedt gebruikers een efficiënte en eenvoudige manier om uitgegeven facturen te exporteren in PDF-formaat. Deze functie is essentieel voor ondernemers en bedrijven die facturen moeten opslaan en delen met klanten of voor boekhoudkundige doeleinden. Exporteren in PDF-formaat zorgt ervoor dat alle facturen er consistent en professioneel uitzien en gemakkelijk te lezen zijn op elk apparaat. Bovendien is het exportproces intuïtief en snel, zodat gebruikers hun factuurdocumenten efficiënt kunnen beheren zonder onnodige complicaties. Het resulterende PDF-document kan eenvoudig worden gemaild, opgeslagen voor toekomstig gebruik of worden afgedrukt.

XML-indeling

Veel bedrijven gebruiken het elektronisch delen van facturen via XML. Dit is een type factuur waarbij de XML-taal wordt gebruikt om facturen te verzenden en te ontvangen. Het is een standaardformaat waarmee je gemakkelijk informatie kunt delen tussen verschillende toepassingen en systemen. Bedrijven maken graag gebruik van dit formaat omdat het gemakkelijk is om facturen elektronisch te verzenden en te ontvangen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over compatibiliteitsproblemen.

Je kunt het werk van je boekhouder ook gemakkelijker maken door haar toegang te geven tot je account, waar ze zelf de benodigde documenten kan exporteren.