Om een factuur uit te schrijven, wanneer de betaling naar een bankrekening in het buitenland moet worden gestuurd, is het nodig om IBAN en SWIFT te kennen.

IBAN (International Bank Account Number) wordt aan elke bankrekening gegeven, voor het geval dat het nodig is om een betaling vanaf een buitenlandse bankrekening te versturen.

IBAN heeft de volgende structuur:

  • 2 tekens - Landcode (CZ voor Tsjechië)
  • 2 karakters - Controlegetallen - maakt het mogelijk om getallen te controleren via het programma - veiligheidsstap in geval van verkeerde invoer van bankrekeningnummer (bijvoorbeeld. verkeerd klikken)
  • 20 tekens - Bankcode en bankrekeningnummer
  • Bankrekeningnummer heeft twee varianten in IBAN - elektronisch (zonder spaties) en geschreven (met spaties na elke 4 tekens voor betere oriëntatie).

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) is een bedrijf dat een unieke code geeft aan banken, de zogenaamde BIC (Bank Identifier Code).

Bij het uitschrijven van facturen via Mijn-Online-Factuur.nl is de optie voor betaling naar het buitenland in het onderdeel Bankrekening na het aanvinken van de optie IBAN tonen.