We leven in een tijd van grote mogelijkheden, en dit geldt ook op het gebied van zelfeducatie. Er zijn talloze deskundige artikelen, videocursussen, e-books en andere materialen op het internet te vinden waaruit waardevolle informatie kan worden gehaald. Bovendien is veel van het materiaal gratis beschikbaar. In dit artikel raden we je aan waar je jezelf gratis kunt bijscholen op internet.

Zelfstudie is heel nuttig en heeft een positieve invloed op ons professionele en persoonlijke leven. Je krijgt nieuwe informatie, vaardigheden of technieken die je vooruit helpen in het vakgebied dat je aan het leren bent. Je kunt je concurrentiepositie op de arbeidsmarkt verbeteren, je horizon verbreden en je gevoel van eigenwaarde vergroten. Zelf online leren bespaart je ook tijd, omdat je niet hoeft te pendelen en kunt leren in het comfort van je eigen huis en op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Tips voor educatieve websites

Laat je inspireren door onze tips voor educatieve websites die gratis waardevolle content bieden.

Ted Talks

Het Ted Talks platform is gratis en biedt korte lezingen over een breed scala aan onderwerpen. Elke video bevat sprekers die experts zijn over het onderwerp en/of een interessant verhaal te vertellen hebben.

Blog Mijn-Online-Factuur.nl

Als je jezelf wilt bijscholen op het gebied van bedrijf, boekhouding of belastingen, bezoek dan onze blog Mijn-Online-Factuur, waar we verschillende onderwerpen op deze gebieden behandelen.

Duolingo

Voor het leren van talen raden we de Duolingo app aan, die werkt als een spel en een visueel aantrekkelijke interface heeft. Het spel is opgezet als een boom waar je langzaam doorheen moet werken. Als je het einde bereikt, krijg je een schattige kleine trofee met een vlag die staat voor de taal die je leert.

Google digitale garage

Google's Digital Garage heeft de meeste cursussen gratis. De cursussen richten zich op digitale onderwerpen zoals online marketing, gegevens en technologie, carrièreontwikkeling en meer. Alle cursussen zijn gemaakt door Google en experts uit de industrie. Je kunt in je eigen tempo studeren. Veel cursussen bieden een certificaat na afronding, wat een waardevolle aanvulling kan zijn op je cv of LinkedIn-profiel.

Blijf je vaardigheden ontwikkelen om beter om te gaan met situaties in je professionele en persoonlijke leven. Je opent de deur naar meer kansen en kunt beter concurreren in een zeer competitieve marktomgeving.